خبرگزاری اهل‌بیت(ع) - ابنا

سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳
۱۱:۲۲
در حال بارگذاری؛ صبور باشید
یکشنبه
۲۱ دی
۱۳۹۹
۱۰:۱۵:۲۸
منبع:
Parstoday
کد خبر:
1104677

İranlı ulema vurguladı: Pakistan teröristlerle mücadele etmeli

İran’ın Kum dini ilimler merkezleri hocaları, Pakistan’ın Bulucistan eyaletinde bir taş kömür madeninde Şia işçilerin katliam edilmesine gösterdiği tepkide, Pakistan yönetimi Müslümanların canını ve kanını korumak ve tekfirci teröristlerin Müslümanlara saldırılarını önlemekle yükümlü olduğunu vurguladı.

آآ

Ehlibeyt (as) Haber Ajansı ABNA - Pakistan’ın Bulucistan eyaletinin Machh bölgesinde kimliği belirsiz silahlı saldırganlar 11 madenciyi kaçırmak ve daha uzak bir yere götürmek sureti ile onları kurşuna dizerek şehit ettiler. Olaydan sonra tekfirci IŞİD terör örgütü bu cinayetin sorumluluğunu üstlendi.

Olay hakkında bir bildiri yayımlayan İran’ın Kum dini ilimler merkezleri hocaları, Pakistan’ın Bulucistan eyaletinin Machh bölgesinde tekfirci IŞİD terör örgütü tarafından en acımasız biçimde ve barbarca yapılan bu cinayeti acı ve üzücü bir facia niteledi.

Bildiride, bu cinayeti istikbarın casusluk ve güvenlik örgütlerince yönetilen kinci ve cahil ve bağnaz tekfirciler işlediği, bu caniler istikbarın destekleri ile her türlü cinayeti mubah görerek işlemeye devam ettikleri kaydedildi.

Kum dini ilimler merkezleri hocaları bildiride, bu acı olayda şehit düşenlerin ailelerine başsağlığı dileyerek şu vurguyu yaptı:

Bu cinayetin faillerinin bulunması ve kısas edilmesi, acılı ailelerin kesin hakkı ve talebidir ve Pakistanlı yetkililer bu talepleri tam olarak yerine getirinceye dek cinayetin takipçisi olmalıdır.

342/