خبرگزاری اهل‌بیت(ع) - ابنا

سه‌شنبه ۹ مرداد ۱۴۰۳
۲۳:۲۵
در حال بارگذاری؛ صبور باشید
چهارشنبه
۱۹ آبان
۱۳۸۹
۲۰:۳۰:۰۰
منبع:
FHA
کد خبر:
212667

Ahmedinejad Kazvin eyaletinde net konuştu:

İran,milli çıkarlarını pazarlık konusu ettirmez!

İslami İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, İran milletinin milli çıkarlarıyla temel haklarını asla pazarlık konusu etmeyeceğini, bunun herkesçe bilinmesi gerektiğini söyledi.

آآ
Ehl-i Beyt Haber Ajansı ABNA- Kazvin eyaletine bu sabah düzenlediği ziyaretinde halka hitaben konuşan Ahmedinejad, "biz her zaman müzakere ve mantıktan yana olduk ve asla başkalarının haklarına el uzatmadık, bu yüzden İran milleti hiç kimseye bir iğne ucu kadar bile haklarını çiğnetmez" dedi.

"Bizkarşılıklı saygı ve eşit şartlarda müzakere etmeye ve küresel sorunların çözümüne yardımcı olmaya hazırız,ama daha önce de dediğimiz gibi batılıların bazı konulara açıklık getirmesi ve sorularımıza cevap vermesi gerekir" diyen cumhurbaşkanı, bu soruların neler olduğunu onların çok iyi bildiğini hatırlattı.

Ahmedinejad, bundan önce de, İran milletinin temel hakları konusunda hiç kimse ile müzakere etmeyeceklerini ve sadece küresel sorunların çözümü ve küresel barışa katkı için müzakere edeceklerini söylediği konuşmasında, İran'ın bu milli politikasını kimsenin değiştiremeyeceğini de özellikle vurguladı.

İran'ın gerçek anlamda bağımsız olduğunu ve dünyaya egemenlik taslamaya alışmış olanların bunu bir türlü sindiremediklerini belirten İslami İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, "Ama bundan sonra buna artık alışmaları ve kibirliliği bırakmaları lazım!" dedi.